Short rib
Verwijder de vliezen en de grotere stukken vet aan de buitenkant. Strooi een rub naar keuze en zet het geheel afgedekt een uur tot een hele nacht in de koelkast.
Verwarm de barbecue naar een temperatuur van 90 tot 120ºC. Leg de ribben zo ver mogelijk weg van de hitte, indirect, op het rooster. De uiteindelijke kerntemperatuur wordt 90 tot 95ºC. Spareribs worden alleen maar malser als ze wat langer doorgaren.
Nu is het een kwestie van wachten. Zo rond de 65 tot 70°C krijg je te maken met de zone. Dit wordt “the stall” genoemd. Als het vlees die temperatuur heeft bereikt zal het vet gaan smelten en alle vocht naar buiten komen.
Je kan op dit moment het vlees inpakken in aluminiumfolie. Het pakketje gaat vervolgens weer de barbecue op. Ingepakt laat je de short ribs doorgaren tot 95°C. Is de juiste kerntemperatuur bereikt dan haal je de ribben uit de folie en laat je het vlees rusten. Dek het vlees losjes in met aluminiumfolie en laat het vlees 20 tot 30 minuten liggen.
Tomahawk
Bereid een 2-zone opstelling in je BBQ: 1 kant met briketten die erg heet wordt, de andere kant zonder briketten om indirect te grillen op circa 130 graden. Leg het vlees eerst op de minder hete kant. Als de kerntemperatuur van het vlees tussen de 38 - 40 graden is haal je de steak van de BBQ en pak je hem in met wat aluminium folie. Na een kwartier leg je het vlees op het heetste gedeelte van je BBQ en laat je het ongeveer een minuut per zijde grillen. Deze methode wordt ook wel reverse sear genoemd.
Hamburger
Grill de burger op hoog vuur gedurende 2-3 minuten per kant. Laat vervolgens minimaal 5 minuten (indirect) doorgaren. Voor medium rare is de kerntemperatuur tussen de 55 tot 58 graden. Helemaal doorbakken heeft een kerntemperatuur van 70 graden.
Flat iron steak
Verhit een (grill)pan met een eetlepel olijfolie. Leg de steak in de hete pan en bak het ongeveer 5 minuten aan een kant. Draai de steak om en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten. Haal de steak dan van het vuur en laat ongeveer 10 minuten rusten (onder aluminiumfolie) voordat je de steak aansnijdt. Snijd het vlees tegen de draad in (dus niet met de draad mee) in dunne plakken. Bereiding: Kort-en-heet.
Eye log steak
Verhit een (grill)pan met een eetlepel olijfolie. Leg de steak in de hete pan en bak het ongeveer 5 minuten aan een kant. Draai de steak om en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten. Haal de steak dan van het vuur en laat ongeveer 10 minuten rusten (onder aluminiumfolie) voordat je de steak aansnijdt. Snijd het vlees tegen de draad in (dus niet met de draad mee) in dunne plakken. Bereiding: Kort-en-heet.
Chuck end ribeye
Verhit een (grill)pan met een eetlepel olijfolie. Leg de steak in de hete pan en bak het ongeveer 5 minuten aan een kant. Draai de steak om en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten. Haal de steak dan van het vuur en laat ongeveer 10 minuten rusten (onder aluminiumfolie) voordat je de steak aansnijdt. Snijd het vlees tegen de draad in (dus niet met de draad mee) in dunne plakken. Bereiding: Kort-en-heet.