JAPANSE WAGYU

Beperkte voorraad in de winkel. Meer info? Bel gerust voor de actuele voorraad!


Japanse Wagyu runderen staan bekend om de geweldige marmering in het vlees én als de keizerlijke koeien van Japan. Er gaan sterke verhalen te ronde dat de runderen in Japan vroeger  gemasseerd werden, bier te drinken kregen en naar klassieke muziek luisterden. Dit zou eraan meegedragen hebben dat Wagyu zo enorm gemarmerd en exclusief is.  Een mooi verhaal

 Bij Bronckhorster Beef krijgen de koeien veel bewegingsvrijheid en zorgen we voor een uitgebreid rantsoen van gras & kruiden. Grass-fed Wagyu!

 lees hier meer


BEST VERKOCHTHet hoge gehalte aan onverzadigde vetten draagt bij aan een gezonder hart en verbeterde cardiovasculaire gezondheid. EXCLUSIVE PIECES OF WAGYU 

 door te kiezen voor lokaal geproduceerd vlees draag je bij aan een duurzamere voedselproductie en het behoud van ons prachtige Nederlandse landschap.SEASONAL SPECIALS


SUMMER BBQ TRIP - BOX  COMING SOON

Try out pakket - Japanse Wagyu

Een mooi pakket om eens te proeven uit ons assortiment! Het vlees is van het Japanse Wagyu rund met een ongelooflijk mooie marmering en intense smaak. Mooie kans om het unieke 'mondgevoel' bij dit vlees te ervaren. Het pakket bestaat uit:  

 

2x  Wagyu Hamburgers 150 gram p/st

2x  Wagyu worstjes 110 gram p/st

1x  Wagyu steak 200 gram p/st

1x  Wagyu Beef  180 gram p/st

 

Proef de boterachtige smaak van het Wagyu vlees door de marmering met de gezonde omega 3 en 6 vetten. 

 

Van 41.50  voor 37.95 euro


ALLE PRODUCTEN


GEHAKT  |   BURGERS   |   WORSTJES

BEEF  |   STEAKS   |   ROAST

WHOLE PACKERS |   RIBS   |   STOOF   |   SOEP

WAAROM DE JAPANSE WAGYU ZO EXCLUSIEF IS

In Nederland zijn we dol op de zachte en malse delen van het rund. Denk bijvoorbeeld aan een biefstukje of een entrecote. Het 'werkvlees' zoals borstlappen of sukade vinden we heerlijk om te stoven.  Bij het Japanse Wagyu rund is het vanwege de hoge marmering in het vlees mogelijk om een runderlap of sukade te eten als een biefstukje. Let er wel op dat al het harde bindweefsel verwijderd is. Het is een geweldige ervaring de smaaksensatie te ervaren van een Wagyu rund die hoog scoort qua marmering!

Door de juiste voeding (vooral rijk gras)  te geven aan de runderen bestaat het vet in de Wagyu  uit gezonde vetten. De gezonde vetten die omega 3 & 6 bevatten en die juist cholesterol afbreken. Daarnaast zorgen ze voor een enorme malsheid en smaak!

Dit oorspronkelijk ras komt uit Japan en is moeilijk te verkrijgen (zuiver 100% Wagyu ras). Er zijn maar weinig zuivere Wagyu's naar Amerika gegaan. Onze zuivere Wagyu's stammen van deze runderen af. Het ras verdient extra aandacht qua verzorging, als je de dieren in de watten legt proef je dit terug.